Beneficiile unui umidificator de aer - De ce ai nevoie de el în casa ta?

În ce anotimp ar trebui să folosesc un umidificator?


   1. Iarna

Gata, vine frigul și temperaturile au scăzut. Câțiva fulgi de nea se învârt afară și te ghemuiești pe canapea... Desigur, ai pornit din nou încălzirea ca să nu-ți înghețe picioarele. Din păcate, iarna, cine spune încălzire, spune „aer uscat”. Și dacă ai un higrometru, poți chiar să observi că uneori aerul conține abia 20% umiditate... ceea ce nu este bun nici pentru sănătatea ta, nici pentru cea a casei tale! Aerul prea uscat poate provoca:

   - probleme de sănătate, cum ar fi tuse uscată, ochi uscați, piele uscată și mucoase...
   - un sentiment de sete nocturnă
   - fisuri în parchet sau pe mobilierul din lemn
   - deteriorarea anumitor instrumente muzicale și în special a celor cu coarde: pian, chitară, vioară etc.
Folosind un umidificator de aer, reechilibrezi cantitatea de apă prezentă în aer și respiri mai bine.

Iarna, nu ezita sa asezi un umidificator de aer in camera bebelușului tău: asta îl va ajuta să respire mai bine noaptea, mai ales dacă este predispus la răceli. Unele umidificatoare au chiar și o funcție de aromoterapie, care vă permite să difuzați uleiurile esențiale. Sunt foarte eficiente în combaterea afecțiunilor pe timp de iarnă.

Indiferent de anotimp, utilizarea unui umidificator sau a unui dezumidificator rămâne condiționată de vreme. Se întâmplă ca unele veri să fie foarte ploioase, iar unele ierni să fie mai calde decât altele... Așa că nu uitați că nivelul ideal de umiditate într-o locuință este între 40 și 60%!


   2. Primăvara

Va fi util primăvara, când aerul nu este prea umed, pentru a vă reduce alergiile. Acest lucru se datorează faptului că umidificatoarele difuzează apa în întreaga cameră sub formă de picături microscopice. Acestea se atașează apoi de particulele de praf și de alergenii prezenți în aerul ambiant, le măresc greutatea și le precipită pe sol. În acest fel, aerul pe care îl respiri este mai puțin alergenic, iar dacă ai astm, vei simți rapid beneficiile.


   3. Vara

Vara este un anotimp sinonim cu temperaturi ridicate, timp în care avem tendința să căutăm prospețimea cu orice preț! Pentru asta, probabil că folosești un ventilator, sau chiar un aparat de aer condiționat. Acesta din urmă, dacă îți permite să găsești puțină prospețime, nu este cel mai bun prieten al tău! Într-adevăr, ca regulă generală, aerul condiționat tinde să usuce aerul ambiant. Acest lucru poate provoca anumite probleme de sănătate - cum ar fi tuse uscată, ochi uscați, piele și mucoase uscate, senzație de sete nocturnă etc.

Atunci un umidificator poate oferi ușurare! Prin umidificarea aerului, vei găsi un confort respirator evident. În plus, umidificând aerul, vei crește senzația de prospețime și vei evita să rulezi aerul condiționat la viteză maximă!


   4. Toamna

Acesta este cel mai ploios anotimp al anului. În plus, diferențele de temperatură creează șocuri termice: acest lucru are ca rezultat excesul de apă în aer și multă condensare. Toamna, nu ezita sa folosesti un dezumidificator de aer. Te va ajuta sa pastrezi o locuință sanatoasă, fără mucegai, dar și să iți usuci mai repede rufele. Ca și în primăvară, te va scuti și de anumite probleme de sănătate.


Umidificator de aer cu ultrasunete Air&Me, rezervor top fill, aromaterapie, timer, higrostat, capacitate 5.5 litri, alb


Descopera AICI și alte produse din categoria Home&Deco


10 motive pentru a alege un umidificator de aer:


Mai jos vă prezentăm numeroasele funcții și beneficiile unui umidificator de aer:

   1. Are grijă de sănătatea ta

În cele mai reci luni, ne confruntăm cu multe afecțiuni: mucoase uscate, dureri de gât, tuse, chiar și sângerări nazale în cazuri extreme. Bolile virale precum gripa tind să se răspândească mai ușor în aerul uscat. Pentru a evita inflamația, mucoasele noastre au nevoie de un anumit nivel de umiditate, pentru a acționa ca o barieră împotriva agenților patogeni. Sistemul nostru imunitar este pus la încercare și creștem riscul de a ne îmbolnăvi. Mai degrabă prevenirea decât vindecarea: aceasta este misiunea unui umidificator!


   2. Dormi mai liniștit

Umiditatea insuficientă poate provoca un somn agitat. Bebelușii și copiii sunt deosebit de sensibili la aerul uscat. În caz de răceală sau gripă, este important să atingeți nivelul potrivit de umiditate pentru a combate nasul înfundat și tusea, astfel încât să puteți dormi mai bine.


   3. Te ajută să respiri mai bine 

Majoritatea persoanelor alergice sunt sensibile la prezența polenului și a particulelor de praf în aer, în special la sfârșitul iernii și primăvara, când temperaturile cresc. Lipsa umidității în spațiile închise favorizează foarte mult dispersia particulelor mici. Prin umidificarea aerului, aceste particule în suspensie se leagă mai bine: devin grele și cad la pământ.


  4. Reduce sforăitul

Ce poate fi mai incomod decât să dormi lângă cineva care sforăie? O răceală îngreunează respirația și intensifică sforăitul. Utilizarea unui umidificator într-un dormitor asigură nivelul optim de umiditate și ajută la curățarea căilor respiratorii.


   5. Previne uscarea ochilor

Aveți mâncărime sau arsură la ochi? Acestea sunt semne de umiditate prea scăzută. Pe termen lung, acest lucru poate duce la o scădere a vederii. Dacă purtați lentile de contact, veți simți mai puțină iritație prin utilizarea unui umidificator.


   6. Previne uscarea pielii

Pe lângă produsele cosmetice adecvate, un nivel optim de umiditate ajută la menținerea fermității pielii și la reducerea uscării pielii.


   7. Menține plantele hidratate

Dacă ai o seră în care crești plante de interior, un umidificator pentru a regla nivelul de umiditate poate fi o soluție bună, pe lângă udarea plantelor. Acest tip de dispozitiv este deosebit de eficient pentru plantele suculente precum orhideele, care necesită un nivel de umiditate de aproximativ 60%.


   8. Ajută la întreținerea mobilierului, podelelor și a tablourilor din lemn

Lemnul din care este confecționat mobilierul, podelele sau tablourile este deosebit de sensibil la aerul uscat. Datorită unui umidificator, puteți preveni scârțâitul parchetului cât și crăparea vopselei în timp.


   9. Ajută la întreținerea instrumentelor muzicale

La fel ca mobilierul și podelele, instrumentele muzicale din lemn, cum ar fi pianele, chitarele și viorile, sunt extrem de sensibile la fluctuațiile de umiditate dintr-o cameră. Un umidificator cu higrostat încorporat previne dezacordarea instrumentelor. Dispozitivul se va asigura că lemnul își păstrează forma și instrumentul rămâne perfect reglat.


   10. Reduce electricitatea statică

Dacă umiditatea aerului din interior are o valoare cuprinsă între 40-60 %, apa din aer poate reduce sarcina statică, adică cu cât umiditatea este mai mare, cu atât acumularea de electricitate statică este mai mare. Gata cu părul și hainele încărcate cu electricitate statică!


Cum se întreține un umidificator de aer ?


Ați cumpărat un umidificator și vă întrebați cum să-l curățați? Atunci trebuie neapărat să citiți informațiile ce urmează! Într-adevăr, întreținerea umidificatorului tău este garanția că te însoțește în timp și că funcționează eficient. Întreținerea necorespunzătoare poate reduce durata de viață a dispozitivului sau poate provoca efecte nedorite, cum ar fi un miros neplăcut. Urmați sfaturile noastre pentru a vă întreține corect umidificatorul.

Întreținerea unui umidificator depinde de tipul acestuia: abur fierbinte sau abur rece. Totuși, câteva sfaturi de întreținere se aplică tuturor umidificatoarelor:

   - Nu lăsați apa să stagneze în rezervor;
   - Curățați rezervorul umidificatorului cel puțin o dată pe săptămână, astfel încât să nu crească alge;
   - Pentru a detartra corect rezervorul, umpleți-l cu apă amestecată cu puțin oțet alb și lăsați acest amestec să stea aproximativ 1 oră.     - Goliți rezervorul și clătiți bine cu apă curată;
   - De asemenea, puteți adăuga cartușe de filtrare în rezervorul umidificatorului dvs., ceea ce va preveni depunerile de calcar sau apariția bacteriilor.

ATENȚIE! În momentul în care curățați umidificatorul, deconectați dispozitivul de la sursa de curent electric pentru a preveni apariția unui scurt circuit din cauza manipulării necorespunzătoare.

 Vă recomandăm să folosiți apă filtrată sau demineralizată. Dacă vă aflați într-un mediu foarte prăfuit, trebuie să curățați și admisia de aer a ventilatorului (de obicei sub dispozitiv).



Abouthome.ro iti sta la dispozitie pentru consultanta in alegerea celor mai bune solutii pentru casa si gradina. 


Date de contact :

E-Mail : contact@abouthome.ro

Telefon: 0737 050 705

Comentarii