Seminee electrice deosebite – ce semineu electric sa alegem in 2022?

Seminee electrice deosebite – ce semineu electric sa alegem in 2022?


    Semineele electrice sunt o alternativa excelenta la semineele traditionale pe lemne sau pe gaz. Nu necesita intretinere, curatarea cosului, taierea lemnelor pentru focar semineu sau instalare costisitoare. Semineele electrice sunt accesibile, curate, sigure si usor de instalat fara autorizatii speciale. Aceste seminee sunt viitorul!


Cum functioneaza un semineu electric?


    Semineul electric este un incalzitor electric care imita un semineu pe gaz sau semineu lemne. Semineele electrice sunt adesea amplasate pe un perete sau in interiorul semineelor conventionale care nu mai sunt folosite pentru focuri conventionale - acesta avand denumirea de semineu electric incorporabil. 

    Semineul electric se conecteaza la o priza si poate functiona pe setarea "numai flacara", indeplinind functia de semineu decorativ. Ele pot fi, de asemenea, utilizate ca incalzitoare, consumand de obicei 1,4 - 1,6 kW, care pot incalzi o camera de 37 mp. De asemenea, exista seminee electrice mai puternice, care pot incalzi pana la 1000 de metri patrati, insa acestea nu mai pot fi incadrate in categoria seminee electrice ieftine. 

    Semineele electrice creeaza imitarea flacarii prin proiectarea luminilor LED pe un ecran intr-un model oarecare. Unele modele au o singura linie de lumini LED in partea de jos, in timp ce altele au doua sau mai multe benzi LED pentru optiuni suplimentare de culoare a flacarii, adancime si realism. Majoritatea semineelor electrice au un incalzitor incorporat care functioneaza independent de flacara, astfel incat sa puteti opri caldura si sa va bucurati doar de flacarile acestora, in calitate de seminee electrice decorative. 


Descopera aici o gama deosebita de seminee electrice deosebite


Idei amenajare living cu semineu


    Primul si cel mai important sfat este sa nu cautati seminee electrice ieftine pentru ca nu vor fi cele mai bune seminee electrice, iar la acest capitol este foarte importanta calitatea, atat pentru decor cat si pentru eficienta semineului. Totusi, daca nu doriti sa investiti foarte multi bani, va recomandam sa urmariti reduceri seminee electrice, care cu siguranta vor fi mai ieftine, dar in acelasi timp de o calitate superioara. 


    Nu exista ceva mai elegant decat un living cu semineu, daca este ales si pozitionat corect, bineinteles. 

Iata cateva idei de amplasare a semineelor electrice deosebite, care iti capteaza atentia datorita realismului si culorilor aprinse utilizate in proiectarea lor:      1. Seminee electrice pe un perete gol


Daca optati pentru un stil minimalist si doriti ca toate privirile vizitatorilor dumneavoas

tra sa fie atintite asupra elementului principal - semineul electric, acesta poate fi amplasat pe un perete complet gol, dar cu conditia de a alege o culoare deschisa pentru tapet sau vopseaua lavabila folosita pe perete, deoacere altfel se va pierde din efectul WOW al combinatiei de flacara si fon. In partea dreapta se poate observa o imagine de amplasare a semineului electric in stil minimalist, dar care arata foarte elegant si modern. 

   

     2. Adaugati un tablou deasupra semineului electric


  Daca aveti tavanul inalt, iar semineul cu o inaltime mica, pentru  a  evita aspectul de "perete sarac", puteti adauga un tablou  deasupra semineului, care sa completeze imaginea de ansamblu.   Va recomandam sa folositi un tablou monocromatic, pentru a pastra eleganta oferita de semineul electric. 

   

    3. Amplasati semineul electric sub televizor  


Pentru o scena rupta din filme, cat si un design contemporan, puteti amplasa semineul electric sub televizor, creand astfel o atmosfera primitoare si confortabila. Iar in ceea ce tine de masurile de siguranta, in general, toate semineele electrice pot fi instalate in siguranta sub un televizor daca exista cel putin 30 cm intre partea superioara a semineului si partea inferioara a televizorului. Cu toate acestea, cel mai bine este sa alegeti un semineu cu caldura in partea de jos sau in fata daca intentionati sa-l instalati sub un televizor sau sub un alt dispozitiv electronic. 


                                                                                             

    

          

         

      4. Seminee electrice incorporabile

 

   Daca aveti o casa, cu un loc dedicat pentru semineu, insa nu doriti sa aveti batai de cap cu intretinerea si curatarea unui semineu pe lemne sau pe gaz, puteti utiliza un semineu electric incorporabil, pe care il veti instala in spatiu dedicat semineului conventional. Cu mai putine griji veti obtine acelasi design unic, datorita dezvoltarii tehnologiei care permit reproducerea flacari 3D identice cu cele observate in cazul semineului cu lemne, insa fara necesitatea de a cumpara si taia lemnele.  
Avantajele semineelor electrice


  • Sunt accesibile - un semineu electric are, in general, un pret mai accesibil decat alte tipuri de seminee
  • Se instaleaza usor - majoritatea semineelor electrice pot fi folosite direct din cutie, trebuie doar amplasate si conectate la retea. 
  • Nu fac mizerie - in comparatie cu semineele pe lemne, acestea nu produc nici un fel de mizerie, in timp ce ofera aceleasi beneficii.
  • Nu polueaza - semineele electrice nu polueaza aerul din casa dumneavoastra, deoarece nu exista o ardere reala, acesta fiind un beneficiu foarte mare, in special pentru persoanele cu astm bronsic, alte probleme respiratorii sau cei care sunt doar constienti de sanatatea lor.
  • Ofera incalzire zonala - semineele electrice sunt surse excelente de caldura suplimentara. Sunt eficiente in proportie de 99%, ceea ce inseamna ca nu exista pierderi de energie, deoarece toata energia este transformata in caldura. Semineele electrice pot fi amplasate in orice incapere pentru a adauga caldura, ajutandu-va astfel sa economisiti factura de incalzire. 
  • Sunt sigure pentru copii si animalele de companie - semineele electrice raman reci la atingere, ceea ce le face sa fie sigure in preajma copiilor si a blanosilor din casa dumneavoastra. 
  • Nu necesita intretinere - odata instalat, semineul electric te va bucura ani de zile cu luminile sale LED de lunga durata, fara a necesita ingrijiri speciale, trebuie doar sa-l cureti de praf din cand in cand. 


Abouthome.ro iti sta la dispozitie pentru consultanta in alegerea celor mai bune solutii pentru casa si gradina. 


Date de contact :

E-Mail : contact@abouthome.ro

Telefon: 0737 050 705


Comentarii