Plasa anti cârtiță- metodă umană de combatere a cârtițelor

Plasa anti cârtițe este o modalitate foarte eficientă de a controla acești dăunători cu ajutorul unei plase fine care se montează sub gazonul rulou, pentru a ține la distanță cârtițele de grădină. Această plasă trebuie să fie realizată din material durabil, rezistent, fiind disponibilă în mai multe forme și mărimi.  Plasa se așează înaintea montării de gazon rulou sau înainte de înființarea unor noi peluze. Dimensiunea ochiurilor trebuie să fie suficient de mică pentru a împiedica pătrunderea cârtițelor, dar trebuie să fie suficient de permeabilă pentru pătrunderea apei la rădăcini și să permită dezvoltarea acestora. Odată instalată plasa anti cârtițe poate fi eficientă timp de câțiva ani fără a fi nevoie să fie înlocuită.

O plasă anti cârtițe poate fi folosită pentru a ține departe acești dăunători. Ea poate fi folosită cu succes pentru a preveni deteriorarea gazonului, grădinilor și a altor amenajări. Care sunt beneficiile folosirii unei plase anti cârtițe?


 1. Protecție împotriva mușuroaielor: Plasele anti cârtițe sunt concepute pentru a preveni pătrunerea cârtițelor în grădină, gazon sau deteriorarea culturilor agricole. Ele formează o barieră fizică care împiedică pătrunerea cârtițelor și le alungă spre alte zone.
 2. Protecția construcțiilor: Cârtițele sapă tuneluri subterane care slăbesc fundațiile clădirilor, gardurilor sau a altor structuri. Utilizarea unei plase anti cârtițe previne deteriorarea acestora și te scapă de cheltuieli ulterioare.
 3. Menține aspectul plăcut al peluzei: Cârtițele pot să sape în mod inestetic și să formeze mușuroaie în gazon, grădini sau spații verzi. Utilizarea unei plase împotriva cârtițelor poate ajuta la menținerea unui gazon impecabil, fără mușuroaie de cârtițe.
 4. Protejează rădăcinile plantelor: Cârtițele pot afecta rădăcinile plantelor prin săparea în jurul lor sau prin hrănirea cu rădăcinile propriu-zise. Plasele anti cârtiță ajută și la o înrădăcinare mai puternică a gazonului și a plantelor din grădină și le fac mai rezistente la condițiile meteo. Acestea oferă o barieră de protecție pentru rădăcinile plantelor și contribuie la creșterea sănătoasă.
 5. Reduce erodarea solului: Tunelurile săpate de cârtițe duc la erodarea solului, deoarece permite pătrunderea apei și a aerului în straturile superioare. Utilizarea unei plase anti cârtițe poate duce la menținerea integrității solului și previne eroziune acestuia.

Plasa anti cartite BUHA, 1 x 100 metri, ochi 15 x 18 mm, ultra rezistenta BOPP

Apasă aici


Cum să știi dacă ai cumpărat o plasă anti cârtițe de calitate?

 1. Grosimea și dimensiunea ochiurilor: O plasă anti cârtițe de calitate trebuie să aibă ochiuri suficient de mici pentru a preveni trecerea cârtițelor, dar suficient de mari pentru a permite dezvoltarea rădăcinilor și permeabilitatea apei. Asigură-te că dimensiunea ochilor nu depășește 20 mm.
 2. Material rezistent și dens: Asigură-te că achiziționezi o plasă anti cârtițe cu densitatea și greutatea de 40 grame pe metru pătrat. Această caracterisitică te ajută să vezi dacă ai de a face cu un produs de calitate și rezistent. În cazul în care nu este specificată greutatea, cântărește rola de plasă și asigură-te că 100 de metri de plasă anti cârtițe are cel puțin 3.8-4.2 kilograme. 
 3. Rezistență UV: Asigură-te că în descrierea produsului este menționată rezistența la razele UV, mai ales dacă aceasta va fi expusă în razele soarelui. Razele UV pătrund și prin suprafața gazonului, o fac casantă, iar cârtițele își fac loc prin aceasta.
 4. Recenzii și evaluări: Achiziționează plasă anti cârtițe de la magazine de specialitate care și-au dovedit experiența pe piață. Citește review-urile clienților.
 5. Ușor de instalat: O plasă anti cârtițe de calitate va fi ușor de instalat, fiind fabricată din material rezistent și maleabil care se întinde perfect pe suprafața pregătită.

Care sunt riscurile dacă nu foloseși o plasă anti cârtițe înainte de montarea de gazon rulou?

Chiar dacă în prezent nu se regăsesc cârtițe pe suprafața grădinii tale, odată cu instalarea de gazon rulou sau semințe, fertilizarea și irigarea gazonului va duce la creșterea numărului de râme prezente în gazon, ceea ce va atrage și cârtițele. De menționat că și irigarea peluzei favorizeaza apariția cârtițelor care preferă un sol umed.

🛑 Infestarea cu buruieni în gazon: Tunelurile săpate de cârtițe servesc ca și căi de acces pentru buruieni și alte organisme dăunătoare, cum ar fi larvele și insectele. Aceste organisme pot afecta sănătatea gazonului și pot concura cu el pentru resursele de apă și îngrășământ.
🛑 Întreținere greoaie a peluzei: Prezența mușuroaielor de cârtițe și a tunelurilor poate face dificilă efectuarea unor activități de întreținere a gazonului, cum ar fi tunsul și irigarea. Trecerea cu mașina de tuns iarba peste mușuroaie poate afecta mașina de tuns prin pătrunderea unei pietre la cuțitul mașinii și deteriorându-l.


🛑 Aspect neplăcut: Este foarte neplăcut atunci când investim o sumă mare de bani pentru a avea o grădină cu un gazon frumos, iar aspectul acestuia este deteriorat de prezența mușuroaielor de cârtițe.

🛑 Costuri mari în viitor: Nefolosirea unei plase anti cârtițe determină costuri ridicate în viitor cu întreținerea peluzei. Apariția mușuroaielor de cârtițe determină apariția golurilor în gazon, care determină nevoia de refacere a peluzei. De obicei plătim în bani și timp nefolosirea unei plase anti cârtițe, astfel încât trebuie să reparăm zonele afectate cu noi semințe sau noi bucăți de gazon rulou.

Pentru a preveni aceste riscuri, se recomandă instalarea unei plase anti cârtițe înainte de montarea gazonului rulou. Aceasta va crea o barieră fizică între cârtițe și gazon, protejând astfel suprafața gazonului sau a grădinii de mușuroaie inestetice. 

Ce poți face dacă ai o peluză înființată și nu ai montat plasă anti cârtițe?


 • Folosește o capcană anti cârtițe
  Capcanele anti cârtițe pot fi un real ajutor atunci când nu mai ai posibilitatea de montare a unei plase împotriva cârtițelor. Capcanele împotriva cârtițelor sunt relativ ușor de utilizat și sunt concepute pentru a fi plasate în tunelele sau galeriile cârtițelor. Acestea nu provoacă suferință excesivă.

Capcana cartite mecanica, tip cleste Buha® K1, harciog,otel galvanizat, putere de actionare mare

Apasă aici


 • Folosește un aparat cu ultrasunete împotriva cârtițelor
  Aceste aparate emit ultrasunete la frecvențe ridicate care sunt percepute și care distrug sistemul nervos al cârtițelor și determină alungarea populației de cârtițe existente pe suprafața grădinii tale în aproximativ 10-20 zile de la utilizarea acestora. Asigură-te că introduci suficient de mult aparatul împotriva cârtițelor în pământ pentru ca undele să se propage eficient. Aceste aparate acoperă o suprafață mare, însă dacă ai un teren lutos, pietros, sau foarte compactat asigură-te că folosești mai multe dispozitive cu ultrasunete împotriva cârtițelor.

Aparat solar anti rozatoare BUHA®, anti cartite, anti dihor, soarece de camp, ultrasunete 400-1000 Hz, acoperire 360°

Apasă aici

Descoperă soluția ideală pentru protejarea gazonului tău împotriva cârtițelor! Abouthome.ro îți pune la dispoziție plasă anti cârtițe, un produs inovator și eficient în lupta împotriva acestor dăunători neplăcuți. Fabricată din materiale de calitate superioară, plasa anti cârtițe oferă o barieră sigură și durabilă, împiedicându-le pe aceste animale să distrugă aspectul și structura gazonului tău. Instalarea plasei este simplă și rapidă, iar rezultatele sunt remarcabile. Bucură-te de un gazon impecabil și fără mușuroaie nedorite! Alege plasa anti cârtițe de la Abouthome.ro și protejează-ți spațiul verde cu încredere!

Date de contact :

E-Mail : contact@abouthome.ro

Telefon: 0737 050 705Comentarii