5 metode pentru combaterea cârtițelor

Oricine pasionat de grădinărit știe ce înseamnă atunci când după multă muncă și grijă, cârtițele își fac apariția și lasă în urmă câte un mușuroi de cârtițe. Aceste mușuroaie de cârtițe nu doar că strică aspectul grădinii noastre, dar și distrug rădăcinile gazonului și a plantelor. La AboutHome.ro, ne dedicăm timpul în a oferi soluții specializate pentru a proteja grădina ta de aceste neplăceri. În acest articol vom explica care sunt acele metode eficiente pentru combaterea cârtițelor, pe care dacă le folosești după instrucțiunile noastre, vei scăpa de cârtițe în cel mai scurt timp. 


1. Folosirea de plasă anti cârtiță


Această plasă este o soluție anti cârtițe foarte eficientă. Plasa anti cârtițe rămăne una dintre cele mai eficiente metode de exterminare a cârtițelor, o metodă umană și eficientă. Plasa anti cârtiță se montează de obicei înainte de montarea gazonului rulou și are rol de protecție fizică, o barieră pentru alungarea cârtițelor. Aceasta se montează la 10-15 cm sub gazonul rulou, după care așterni un strat de pământ de 10-15 centimetri, după care așezi și gazonul rulou. Așadar plasa o să fie la 15 cm sub nivelul solului pentru a preveni apariția lor.

La noi vei găsi plasă anti cârtiță de cea mai bună calitate cu o densitate de 40 grame pe metru pătrat, ceea ce duce la o rezistență mărită față de alte produse de pe piață. 

 • Barieră fizică împotriva cârtiței
 • Durabilitate mare
 • Non toxică
 • Se așează înainte de montarea gazonului rulou
 • Soluție umană de îndepărtare a cârtițelor


Plasă anti cârtițe BUHA, 1 x 100 metri, dimensiune ochi 15 x 18 mm, non toxică, 40 gr/mp22. Capcane mecanice tip clește


Nevoia folosirii capcanelor mecanice pentru alungarea cârtițelor apare atunci când deja avem înfințată o peluză unde avem deja gazon și nu am montat plasă anti cârtițe. Capcanele mecanice pentru cârtițe sunt o soluție eficientă și pentru cei care au observat mușusoaie de cârtițe în grădina cu flori, plante, sau legume. 

La AboutHome.ro comercializăm capcane mecanice pentru capturarea cărtițelor foarte eficiente, din otețel galvanizat și cu o putere mare de acționare, care asigură o eficiență de 100%.

 • Necesită o mai mare răbdare pentru capturarea cârtiței
 • O dată capturată cârtița aceasta este înlăturată din grădină și nu mai apare
 • Asigură înlăturarea populației de cârtițe și posibilitatea de înmulțire a lor

Capcană mecanică împotriva cârtițelor BUHA K1, oțel galvanizat3. Geluri, granule și soluții anti cârtițe

Granulele, soluțiile sau gelurile reprezintă o metodă ușoară și comodă de a îndepărta cârtițele din grădină fară un prea mare efort din partea ta. Totuși acestea trebuie folosite conform instrucțiunilor noastre pentru a avea o eficiență de 100%. Fie că alegi să folosești granule anti cârtițe, soluție anti cârtițe sau gel olfactiv pentru cârtițe acestea trebuie folosite conform instrucțiunilor noastre pentru o eficiență ridicată. Trebuie identificată galeria principală și turnate aceste soluții după care astupat din nou mușuroiul pentru a nu avea contact cu oxigenul.

 • Foarte ușor și comod de folosit
 • Eficiente în cazul folosirii corespunzătoare
 • Trebuie folosite cu regularitate pentru prevenirea apariției mușuroaielor de cârtiță

  Vezi gama completă de produse anti cârtițe disponibilă pe AboutHome.ro

4. Aparate cu ultrasunete și vibrații


Nevoia folosirii aparatelor cu ultrasunete apare atunci când avem de a face cu numeroase mușuroaie de cârtițe în grădina noastră. Acestea sunt o soluție foarte bună și ușoară de folosit, însă trebuie folosite conform indicațiilor. Aparatele cu ultrasunete împotriva cârtițelor își dovedesc utilitatea într-un interval de 7-21 zile. Este nevoie de acest timp pentru a afecta sistemul nervos al cârtiței. 

La AboutHome te ajutăm să alegi aparatul potrivit nevoilor tale în funcție de dimensiunea grădinii tale, numărul de mușuroaie apărute, dimensiunea lor, structura solului, planeitatea solului, dar și nivelul de umezeală. Comercializăm aparate profesionale care pe lângă ultrasunete emit și vibrații pentru a mări eficiență aparatelor.

 • Există numeroase variante de aparate cu ultrasunete cu baterii
 • Există și aparate cu ultrasunete pentru cârtiță cu alimentare solară
 • Eficiență în 7-21 de zile
 • Distrug sistemul nervos al cârtițelor și le îndepărtează


5. Plante repelente pentru alungarea cârtițelor


Există multe plante cu aspect estetic foarte frumos și care pot fi plantate în grădina noastră și care țin la distanță cârtițele. Aceste plante pot descuraja apariția mușuroaielor. însă eficiența lor poate varia în funcție de dimensiunea populației de cârtițe din grădina ta. Pentru rezultate rapide și eficiente îți recomand să folosești mai multe soluții combinate. Folosește plante repelente, plasă anti cârtiță, capcane sau dispozitive cu ultrasunete pentru cele mai bune rezultate.


 • Ricin (Ricinus communis) : Cârtițele nu suportă ricinul și vor evita zonele unde există această plantă.
 • Allium (Usturoi ornamental): Atât usturoiul ornamental cât și cel comestibil este cunoscut pentru proprietățiile sale repelente împotriva cârtițelor.

 • Menta (Mentha spp. & Cimbru) : Cârtițele nu suportă nici menta și nici cimbrul astfel încât acestea vor evita zonele unde acestea sunt plantate.

Dacă nu știi care soluție ți se potrivește, la AboutHome te ajutăm să găsești soluția potrivită pentru nevoile tale. Fiecare grădină este diferită, solul diferit, compoziția acestuia diferită, planeitatea, compactarea, structura și multe altele. De aceea dacă nu știi ce soluție este potrivită pentru tine, întreabă-ne și noi te ajutăm să rezolvi problema mușuroaielor din gazonul sau grădina ta. 


Abouthome.ro iti sta la dispozitie pentru consultanta in alegerea celor mai bune solutii pentru casa si gradină. 


Date de contact :

E-Mail : contact@abouthome.ro

Telefon: 0737 050 705

Comentarii