12 Intrebari si raspunsuri despre soareci in casa

12 Intrebari si raspunsuri despre soareci in casa


Soarecii din case pot deveni o problema reala. Construirea de cuiburi, contaminarea alimentelor, daunele cauzate si raspandirea bolilor sunt doar cateva dintre problemele aduse de soareci. Pentru a scapa de soarecii din interior, trebuie sa intelegeti ce fac si ce le place. Prinderea si relocarea soarecilor este de obicei cea mai buna metoda pentru a controla problema soarecilor. Otrava pentru soareci nu este umana si poate pune copiii si animalele de companie in pericol. Cele mai bune solutii anti soareci atunci cand ne confrutam cu infestari minore sau masive in casa.

Iata 12 intrebari frecvente despre inlaturarea problemelor cauzate de soareci in casa:


1. Cum stii daca ai soareci in casa ?


Desi cel mai evident semn al soarecilor este ca descoperiti soareci vii sau morti in casa, existe o multime de alte semne care va pot spune daca se poate dezvolta o infestare cu soareci. Acestea includ:

• Semne de alimente roase, gauri in recipientele lor, hartie adunata sub forma de cuib sau izolatie adunata sub forma de cuiburi

• Resturi de mancare lasate in urma, in special in locuri ascunse, cum ar fi interiorul pantofilor sau cizmelor sau colturile dulapurilor

• Excremente sau fire de par mici

• Poteci micute sau cai inguste unde praful si murdaria au fost curatate, urme de grasime vizibile sau urme de urina care pot fi vazute sub lumina neagra

• Cuiburi sau materiale de cuib ingramadite

• Sunete de zgariere sau zgarieturi provenind din interiorul peretilor, tavanului sau podelei

• Miros urat de invechit sau mucegait


2. Cum stii daca este vorba de soareci sau sobolani ?


Exista diferente cheie intre soareci si sobolani. Soarecii sunt mult mai mici decat sobolanii. Soarecii adulti au aproximativ 18 cm lungime maxima, inclusiv coada. Cel mai des inalnita specie de sobolan din Romania este sobolanul cenusiu. Pana in anul 1950 au fost intalniti si specii de sobolan negru. Sobolanul cenusiu, care este prezent si in Romania este de aproximativ 21-28 centimetrii, iar coada de 17-25 centimetri.  Greutatea lor poate ajunge la 200 - 500 grame. Daca observati ca dimensiunea rozatoarei din casa este una mai mica, cu bot mic, inseamna ca este vorba de un soarece. Daca dimensiunea si coada este mai mare inseamna ca este vorba de un sobolan cenusiu.


3. Ce mananca soarecii ?


Cei mai multi soareci prefera sa manance cereale si plante, insa ei se vor hrani cu aproape orice. Ei sunt foarte frecvent atrasi de alimentele depozitate uscate si ambalate in pungi, inclusiv alimente pentru animale de companie. Soarecii sunt atrasi si de seminte, cereale, hrana animalelor de companie, fructe sau nuci, legume sau compost.


4. Cat traiesc soarecii ?


Un soarece de casa va trai rareori mai mult de un an in salbaticie. Intr-un mediu protejat cu hrana si apa, cum sunt casele noastre acestia pot trai pana la 3 ani. Chiar daca nu vi se pare o speranta de viata foarte mare, timp 1 an, 2 sau chiar 3, soarecii pot da nastere la numerosi descendenti capabili de invazii.


5. Ati gasit hartie maruntita sau boabe asemanatoare orezului negru ?


Daca ati gasit hartie maruntita, probabil ca ati gasit un cuib de soareci. Un soarece isi va construi cuibul din aproape orice material moale sau hartie maruntita fina. Micul ,,orez" negru gasit in casa noastra, reprezinta tot urme de soareci, adica excrementele lor.


6. Unde ar trebui sa pun capcane pentru soareci ?


Capcanele pentru soareci trebuie plasate in locurile frecventate de acestia. Daca ati gasit semne de soareci, hartie maruntita, panza maruntita, excremente, pete de urina si articole roase, plasati capcanele de soareci in acele zone. Pe site-ul nostru gasiti cele mai potrivite capcane si seturi de capcane anti soareci. Acestea pot fi reutilizate prin spalarea lor sub jet de apa pentru a nu fi mirosite la urmatoarele utilizari. 

Capcana soareci

Vezi aici ce tipuri de capcane mecanice disponibile avem:

7. Ce se intampla daca capcanele de soareci nu functioneaza ?


Soarecii sunt foarte curiosi si vor investiga lucruri noi. Daca soarecii nu sunt capturati inca din primele zile de la plasarea capcanei inseamna ca este amplasata in locul gresit si ar trebui mutata. Puneti capcana acolo unde se vad semne de soareci sau unde este disponibila hrana sau apa. 


8. Care este cea mai buna momeala pentru capcane de soareci ?


Contrar credintelor populare, branza nu este cea mai buna momeala de folosit in capcane. Untul de arahide poate fi foarte atractiv pentru soareci, dar trebuie inlocuit daca devine prea tare sau uscat. Alte optiuni foarte bune pot fi: baconul, nucile, alimente uscate si bomboanele lipicioase. Momeala ar trebui sa fie plasata in siguranta la declansatorul capcanei, astfel incat rozatoarea sa nu o roada si nici sa o smulga si sa plece. De asemenea o cantitate mica de unt de arahide introdusa in crapaturile sau cupa capcanelor de soareci este cea mai eficienta momeala pentru soareci. Soarecii sunt atrasi de miros si vor trebui sa se chinuie sa scoata hrana din capcana, declansad capcana.


9. De ce nu vezi soarecii ?


Soarecii sunt creaturi nocturne, asa ca sunt mai activi intre apus si rasarit. De obicei nu le plac luminile stralucitoare, dar un soareci poate fi vazut uneori si in timpul zilei, mai ales atunci cand i-a fost deranjat cuibul sau cauta hrana. Prezenta soarecilor in timpul zilei poate indica, de asemenea, o infestare mare intr-o gospodarie.


10. Cat de repede se inmultesc soarecii ?


O femela de soarece poate concepe la fiecare nastere pana la 8 pui. Totusi femelele pot naste chiar si de 5-6 ori pe an. Astea inseamna 40 de pui care pot incepe sa se reproduca in doar sase saptamani. Deci in cateva luni ati putea avea o populatie imensa de soareci in casa si o adevarata infestare cu soareci.


11. Cum pot patrunde soarecii in casa ?


Un soarece se pot strecura si prin gauri sau goluri de 1 centimetru sau aproximativ diametrul unui creion. Daca o gaura nu este suficient de mare, soarecele poate sa roada pana cand isi face suficient loc. De asemenea soarecii pot sari pana la 30 centimetri in inaltime, pot alerga de-a lungul firelor si cablurilor sau franghiilor. Sunt excelenti saritori, inotatori si alpinisti si pot escalada suprafete accidentate si verticale.

Vezi gama disponibila de aparate anti rozatoare !


12. Ce poti face pentru a scapa de soarecii din casa ta ?


Existe o serie de metode de control, inclusiv capcane de soareci, momeli, rodenticide, aparate cu ultrasunete sau dezinsectii profesionale. Cu toate acestea capcana este in general cea mai buna si sigura metoda de a scapa de soareci si una populara pe care o incerca fiecare la casa lui. Capcanele pot fi folosite pentru a ucide soarecii sau folosind capcane pentru captura vie se pot reloca soarecii pe camp.

Capcana soareci Buha, cursa de soareci din ABS, putere mare de actionare, 11 centimetri, negru

Pe langa folosirea de capcane de soareci, este o idee buna sa sigilati orice deschidere din jurul tevilor, orificii de ventilatie de pe acoperis si alte potentiale puncte de intrare. Pastrarea catorva capcane amplasate in zone probabile de cuibarit sau puncte de intrare pentru soareci, cum ar fi in garaj, poate ajuta la detectarea timpurie a prezentei soarecilor in casa noastra.

Nu uita, cea mai buna metoda sa scapi de soareci este preventia. Foloseste aparate cu ultrasunete si capcane mecanice din gama noastra disponibila. Iti stam la dispozitie cu consultanta telefonica 7/7 de Luni pana Duminica in intervalul orar 9:00 -17:00



Abouthome.ro iti sta la dispozitie pentru consultanta in alegerea celor mai bune solutii pentru casa si gradina. 


Date de contact :

E-Mail : contact@abouthome.ro

Telefon: 0737 050 705

Comentarii