La AboutHome.ro, combaterea dăunătorilor și confortul tău reprezintă motivația noastră. Avem grija de siguranța casei și grădinii tale prin oferirea unui sortiment divers de produse anti dăunători. Dacă te confunti cu invazia muștelor sau vrei să scapi de muște, avem soluțiile potrivite pentru tine. Eliberează-te de griji și protejează-ți locuința, familia și animalele de aceste insecte deranjante.
Ce pericole pot provoca muștele pentru oameni?
Musca de casă (Muscidae) este cea mai răspândită specie de muscă din lume. Aceasta provine din savanele Asiei Centrale și s-a răspândit în întreaga lume. Musca se regăsește atât în zonele rurale, urbane, în clima temperată și tropicală. Musca de casă aparține unui grup de muște domestice, find o specie eusinantropică, endofilă, adică trăiește strâns în asociere cu oamenii și este capabilă să-și completeze întregul ciclu de viață în locuințele oamenilor și în preajma animalelor domestice.
Muștele de casă se regăsesc din abundență în zonele cu activitate umană, cum ar fi spitale, magazine, piețe alimentare, abatoare, resturante, cafenele, ferme de păsări și animale, unde constituie o pacoste pentru oameni, păsări de curte, animale și acționează ca potențial vector pentru boli.
Musca de casă poartă agenți patogenii care pot provoca boli grave și care pun viața în pericol la oameni și animale. Se cunosc peste 100 de agenți patogeni, inclusiv bacterii, viruși, ciuperci și paraziți care au fost asociați cu muștele. Studiile arată ca există o corelație între creșterea incidenței diareei și o creștele a populației de muște.
Printre problemele și bolile aduse de muște enumerăm:
1. Transmiterea bolilor: Muștele transportă bacterii precum Salomenlla, E. Coli și Staphylococcus, care provoacă intoxicații alimentare și infecții digestive. De asemenea acestea transportă boli și agenți patogeni care cauzează boli precum dezinteria, febra tifoidă, holeră și hepatita.
2. Contaminarea alimentelor: Muștele se hrănesc cu materii organice în descompunere și resturi alimentare. Muștele se pot așeza pe alimentele consumate de noi dupa care pot fi cauza unor boli pe care le avem în urma ingerării acestor alimente afectate de muște.
3. Infecții: Muștele se pot așeza pe pielea noastră, a animalelor de companie sau a animalelor din fermă și pot fi purtătoare de agenți patogeni care cauzează infecții cutanate la nivelul pielii. Muștele pot contamina rănile și pot provoca infecții locale, inflamații și disconfort.
4. Stres și disconfort: Prezența constantă a muștelor în jurul oamenilor și a animalelor pot fi extrem de deranjantă și pot cauza disconfort fizic și psihologic. Ele pot zbura în jurul feței, pot produce sunete zgomotoase, pot gâdila și pot fi dificil de îndepărtat.
5. Miastenia musculară: Muștele pot fi gazde pentru un parazit numit larva migrans, care provoacă miastenia musculară la oameni și animale. Această afecțiune afectează și animalele și oamenii și se caracterizează prin inflamații, mâncărimi și roșeață la nivelul pielii.
Care sunt factorii care atrag muștele în casă, terase, ferme etc?
1. Resturile alimentare și gunoiul: Muștele sunt atrase de mirosul alimentelor necoapte, gătite sau aflate în descompunere. Resturile nesigilate, gunoiul reprezintă mediul propice pentru muște.
2. Mediu cald și umed: Zonele cu sursa de hrană, gunoi de grajd, resturi alimentare adăpostesc bacterii, mucegaiuri și alte organisme. Acestea reprezintă un mediu cald și umed care favorizează depunerea ouălelor și transformarea lor în larve, trecând prin stadiile de pupă și adult.
3. Apă stătătoare: Muștele sunt atrase de zonele cu apă stătătoare, cum ar fi bălți, iazuri cu apa, scurgeri de apă care reprezintă mediul ideal pentru depunerea ouălor și dezvoltarea larvelor. Asigură-te că elimini din casă, grajduri, curți zonele cu apă stătătoare.
4. Plante și vegetație: Acestea reprezinta locuri de odihnă pentru muște. Morcovul, țelina, bujorii, trandafirii, zambilele și margaretele se află printre speciile care atrag muște.
5. Substante chimice: Există anumite substanțe chimice de care sunt atrase muștele precum acid acetic, otctenol ( produs de animale și oameni), amine, feromoni, zahăr sau substanțe fermentate precum berea, vinul sau alte lichide alcoolice.
Este foarte important să se ia măsuri pentru a controla umiditatea și a menține igiena în aceste medii pentru a reduce atracția lor si a preveni infestările cu muște.
Care sunt cele mai eficiente soluții anti muște ?
Există mai multe soluții eficiente pentru a controla și a reduce prezența muștelor în casă, gradină, grajuri, restaurante, supermarket-uri printre care vom aminti:
1. Folosirea unor aparate cu tuburi UV anti muște de tip turn
Aceste aparate cu lumină UV vor atrage și vor captura muștele. Acest repelent pentru muște este conceput pentru a atrage muștele folosind lumina ultravioletă, care este vizibilă pentru acestea. Muștele sunt atrase de această lumină, se îndreaptă spre aparat, unde vor fi capturate de către acestea. Aceste aparate sunt o alternativă sigură și non toxică în lupta împotriva muștelor. Ele se pot folosi în diverse medii precum case, apartamente, hol-uri, grădini, terase mai mici sau orice spații până la 30 metri pătrați. Folosirea unui aparat pentru muște cu lumină UV are numeroase beneficii pentru că acestea înlătură și alte insecte precum țânțari, albine, molii si alte insecte.
2. Folosirea unor lampi UV împotriva muștelor de capacitate mare
Aparatele cu lumină UV împotriva muștelor sunt foarte eficiente, acestrea atrag muștele spre un loc specific și reduc prezența muștelor în zonele ocupate de clienți din restaurate, cafenele, hoteluri. Folosirea unor aparate cu lumină UV anti muște împiedică aceste insecte să se așeze pe mese, pe alimente sau în alte zone sensibile din restaurant, cafenea, hotel etc, contribuind semnificativ la menținerea igienei.
Spre exemplu aparatele cu lumină UV pot reduce semnificativ nivelul infestării cu muște dintr-un grajd sau dintr-o fermă, astfel încât vor ajuta la crearea unui mediu mai confortabil pentru animalele din grajd. Eliminarea muștelor dintr-o fermă sau grajd are ca beneficiu reducerea posibilității infestării cu boli și paraziți care pot afecta animalele din grajd. O soluție anti muște eficientă care reduce riscul de transmitere a acestor agenți patogeni. Aparatele cu lumină UV împotriva muștelor vor contribui semnificativ la starea de bine a animalelor de companie sau a animalelor din fermă.
3. Insecticide pentru muște
Acestea sunt produse chimice concepute pentru a controla și a elimina diferite specii de insecte, inclusiv muștele. Pot fi foarte eficiente pentru combaterea muștelor, acestea pot conține substanțe chimice care acționează asupra sistemului nervos al muștelor, determinându-le moartea. Aceste insecticide se regăsesc sub formă de spray, lichide sau alte formate. Dezavantajul lor este că oferă protecție pe termen scurt, dar au efect rapid. Ele pot fi aplicate direct pe muște sau în zonele în care se adună.
Folosește insecticidele conform instrucțiunilor producătorilor și respectă măsurile de siguranță și protecția muncii.
Avem grijă de siguranța casei tale prin oferirea unui sortiment divers de produse anti-daunatori și anti-rozătoare. Indiferent că te confrunți cu invazia țânțarilor, furnicilor, gândacilor sau șoarecilor, cârtițelor sau mulți alți dăunători avem soluțiile potrivite pentru tine. De la spray-uri și capcane până la dispozitive ultrasonice, toate produsele noastre sunt testate și eficiente în eliminarea și prevenirea daunatorilor. Eliberează-te de griji și protejează-ți locuința cu produsele noastre de calitate superioară. Comandă acum de pe AboutHome.ro și bucură-te de un mediu sigur și curat în propria ta casă!
Date de contact :
E-Mail : contact@abouthome.ro
Telefon: 0737 050 705
Comentarii