10 sfaturi despre cum să țineți păsările departe de casă
Deși ciripitul păsărilor și prezența lor poate fi un lucru plăcut și liniștitor, totuși, situația se schimbă atunci când acestea îți invadează casa sau grădina și îți distrug recolta. Vestea bună este că poți face multe lucruri care te vor ajută să ți păsările departe de proprietatea ta. Tot ce trebuie să faci, este să urmezi sfaturile noastre anti păsări :
1. Instalează un zmeu zburător care respinge păsările
Dacă dorești să previ apariția păsărilor în curtea sau grădina ta, trebuie să instalezi ceva care să le sperie chiar și de la distanță. În acest sens, un zmeu zburător care respinge păsările este cel mai bun mod de a ține dăunătorii departe. Instalează-l într-o zi cu vânt și acesta se va înălța deasupra proprietățîi tale. Acest zmeu va funcționa ca o sperietoare de păsări care va îndepărta porumbeii, graurii, păsările, turturicile, vrăbioarele și alte păsări dăunătoare
Totuși, pentru că această metodă să fie eficientă, cel mai bine este să folosești un zmeu mare, viu colorat și care reflectă lumina. Dimensiunea mare a zmeului îl va face vizibil de departe și în același timp va determina păsările să se gândească de două ori înainte să se apropie de ceva mult mai mare decât ele. Culorile nefiresc de luminoase cu un contrast divers vor scoate în evidență zmeul, față de alte lucruri din jur, iar proprietatea de a reflecta razele solare, poate orbi și dezorienta păsările.
Recomandarea noastră este să folosești acest set de baloane anti păsări care imită ochii unui prădător
Este important să alegi un zmeu special conceput pentru a speria păsările, alege un model cu ochi vizibili, care imită prădătorii, făcându-l să pară cât mai credibil.
2. Instalează o bandă cu țepi anti păsări
Păsările obosesc în timp ce zboară și se odihnesc pe margini, balcoane, garduri sau orice altceva de care se pot prinde cu ușurință, lăsând în urmă lor excremente corozive ce pot dăuna materialelor din care este confecționat gardul sau alte elemente din grădina. Dacă casa ta are multe suprafețe de acest tip, trebuie să fii pregătit că multe păsări își vor găsi refugiul acolo. Totuși, există o soluție simplă pentru a le împiedica să se instaleze pe proprietatea ta, și anume benzile cu țepi. Acestea pot fi amplasate pe orice suprafață pe care vizitatorii nepoftiți ar dori să se odihnească. Ele vin în segmente cu tije ieșite în afară. Astfel, păsările nu vor încerca să se oprească pe aceste suprafețe, ci vor caută alternative mai bune în altă parte.
Asigură-te că amplasezi benzile cu țepi în toate locurile în care păsările s-ar putea opri pentru a se odihni.
3. Folosește o stropitoare cu senzor de mișcare
Dacă dorești să scapi de păsări eficient și fără a le răni, ai putea încerca instalarea unei stropitoare cu senzor de mișcare. Păsările, în general, se sperie foarte ușor, iar la orice semn de pericol, cât de mic acesta nu ar fi, ele părăsesc imediat zona de risc. Un "duș" neașteptat, provocat de stropitoare, se încadrează perfect în categoria pricolului spontan. Iar dacă apa este cea care sperie pasărea, pentru a evita o factură imensă la consumul de apă, este indicat să folosești un senzor de mișcare, care va declanșa jetul de apă doar atunci când pasărea se va apropia de gazon. De asemenea, îți recomandăm să ajustezi sensibilitatea senzorului, pentru a evita risipirea apei atunci când bate vântul sau când treci în apropierea stropitorii să o decnalnșezi.
4. Îndepărtează sursele de hrană
Cel mai bun mod de a scăpa de păsări este să înlături motivul pentru care acestea te vizitează, și anume hrana. Pentru ați fi mai ușor să înlături sursă de hrană, ar fi indicat să identifici prima dată cu ce specie te confrunți, astfel vei avea o idee mai clară despre preferințele sale culinare. Spre exemplu, dacă te confrunți cu păsări care se hrănesc cu insecte, atunci va trebui să scapi prima dată de infestarea cu insecte folosind un aparat anti insecte, în zonele în care vrei să protejezi casa de păsări. Iar dacă ai de-a face cu păsările care se hrănesc cu rozătoare, va trebui să inspectezi curtea și casa, că să te asiguri că nu te confrunți în același timp cu o infestare de rozătoare, caz în care îți recomandăm să folosești o capcană metalică sau un aparat anti rozătoare, pentru a înlătura sursă de hrană a păsărilor.
5. Folosește o sperietoare de păsări tip corb sau bufniță
Sperietoare de pasari tip corb Buha®, anti porumbei, anti pasari, anti grauri
În categoria celor mai bune metode de a scăpa de păsări se încadrează și folosirea unei sperietoare sub formă unui corb sau a unei bufnițe, deoarece astfel păsările vor consideră proprietatea ta un loc periculos pentru a-și construi un cuib și a se reproduce. Dacă păsările vor avea impresia că în gospodăria ta s-a instalat un prădător, acestea cu siguranță vor sta cât mai departe de casa ta. De ce trebuie să aibă forma unui corb sau a unei bufnițe? Pentru că aceștia sunt considerați inamicul numărul 1 al păsărilor de talie mică și medie. Atunci când achiziționezi o sperietoare de genul, trebuie să te asiguri că este model 3D, de dimensiuni potrivite și colorat cât mai realist. Totuși, indiferent de cât de realistă este sperietoarea, păsările sunt ființe deștepte, și în cele din urmă vor realiza că este o pasăre falsă, de aceea schimbă poziția la fiecare 2-3 zile.
6. Sperie păsările cu ajutorul unui laser
Dacă te întrebi care ar putea fi și altă metodă prin care puteți speria păsările, aceasta este utilizarea luminilor de tip laser, pentru că păsările se sperie foarte ușor de lucrurile ciudate sau nefirești. Sperietoarele de păsări de tip laser vor face păsările să dispară, deoarece punctele mici de lumină care se mișcă într-o manieră imprevizibilă nu există în natură. Iar luând în calcul că acestea nu sunt obiecte familiare pentru păsări, ele vor considera luminile laser un pericol și se vor ține departe de ele. Această metodă poate fi folosită în special noaptea, când luminile laser sunt mai vizibile. Un aparat anti păsări cu laser va îndepărta rapid porumbeii și alte păsări fară a le răni.
7. Folosește un aparat cu ultrasunete împotriva păsărilor
Dacă ai impresia că repelenții vizuali pentru îndepărtarea păsărilor nu se încadrează în design-ul grădinii tale, atunci poți miza pe sensibilitatea auditivă a păsărilor. Păsările sunt capabile să perceapă frecvențe mai mari decât poate auzul uman. Dispozitivele de acest tip emit ultrasunete care vor deranja păsările, încât acestea nu vor mai putea rămâne în grădina sau curtea ta, în timp ce tu nici nu vei observa că acest aparat este pornit. De asemenea aceste dispozitive anti păsări sunt foarte ușor de folosit, trebuie doar să decizi în ce zona doriți să-l amplasezi, îl conectezi la o sursă de curent și apoi îl pornești și îl lași să își facă treaba. Un aparat de alungat păsările te va ajuta să îndepărtezi dăunatorii într-un mod rapid și uman fără a le răni.
Aparat cu ultrasunete 6 în 1, împotriva liliecilor și a păsărilor
8. Elimină toate opțiunile de adăpostire
Atât timp cât păsările nu vor avea un loc în care să-și facă un cuib, acestea nu vor vedea niciun motiv în vizitarea proprietățîi tale. În acest sens trebuie să ai grijă în permanență de cel mai comun loc în care păsările își fac cuiburi, și anume trebuie să îngrijești corect copacii din gospodărie. Asigură-te că tai și cureți corespunzător crengile, astfel încât să limitezi spațiul disponibil pentru un potențial cuib. În general, o grădina îngrijită respinge păsările pentru că le limitează opțiunile de materiale din care își pot construi un cuib.
9. Intimidați păsările folosind obiecte care reflectă lumina
Păsările se sperie de orice neașteptat și spontan, fie sunet sau lumină. Ideea este să amplasezi obiecte cu suprafețe care reflectă lumina în locurile în care acestea pot prinde razele solare. Partea bună a acestei metode este faptul că o puteți face foarte ușor fără a avea nevoie de unelte sau materiale speciale. Spre exemplu, poți folosi folie de aluminiu, un CD vechi sau oglinzi mici, mai vechi și să le agățați de crengi în jurul casei și grădinii.
10. Folosiți clopote acționate de vânt
După cum am menționat mai sus, orice sunet spontan va speria păsările și acestea vor părăsi locul pe care îl frecventează. Un sunet deranjant și spontan, provine de la clopote. Astfel poți agăța clopoței de crengile copacilor sau de gard, și atunci când va bate puțin vântul acestea vor fi declanșate și vor produce un zgomot spontan. Pe lângă faptul că nu este un zgomot puternic, nu este nici foarte deranjant pentru familie sau alte animale de companie și poate fi chiar plăcut.
Abouthome.ro îți stă la dispoziție pentru consultanță în alegerea celor mai bune soluții pentru casă și grădina. Dacă nu ști ce aparat împotriva păsărilor să alegi, tot ce trebuie să faci e sa ne contactezi și vom alege soluția cea mai potrivită prin care să scapi rapid de păsări.
Date de contact :
E-Mail : contact@abouthome.ro
Telefon: 0737 050 705
Comentarii