6 semne ale prezentei unui soarec sau sobolan in casa

Chiar si atunci dupa ce ati lucrat la a elimina problema soarecilor si sobolanilor din casa sau gospodarie, veti dori sa stiti ca au disparut complet. Rozatoarele, mai ales soarecii si sobolanii, pot fi dificili, avand in vedere ca acestia ies adesea doar noaptea. Asadar, iata 6 moduri care iti vor spune daca mai exista soareci sau sobolani in casa:


Afla cat de mare este infestarea cu soareci si sobolani


Anumite semne pot indica dimensiunea unei populatii de soareci si sobolani. Daca rozatoarele sunt surprinse noaptea, dar niciodata in timpul zilei, probabil ca populatia nu a devenit asa mare si poate fi controlata cu capcane de soareci, capcane de sobolani si cu momeala. Daca vedeti rozatoare in timpul zilei, numeroase excremente proaspete sau noi, urme de ros, este probabil ca populatia sa fi devenit destul de mare si ar putea necesita servicii profesionale de control al daunatorilor.

Foto : Excremente de rozatoare

1. Gasiti excremente de soareci si sobolani

Excrementele proaspete sunt negre si umede. Pe masura ce excrementele de sobolan si soarece imbatranesc, devin uscate si gri si se sfarama usor daca sunt atinse sau mutate. Excremetele sunt cel mai probabil sa fie gasite langa pachetele cu alimente, in sertare sau dulapuri, sub chiuvete, in zone ascunse si de-a lungul peretilor. Vom gasi cel mai mare numar de excremente acolo unde rozatoarele isi au cuibul sau se hranesc. In acest sens inspectati zona din jurul excrementelor gasite pentru a determina daca exista inca o infestare activa. Daca excrementele gasite sunt umede si negre, inseamna ca sunt proaspete, iar in acea zona exista soareci sau sobolani.

In general excrementele de rozatoare sunt cilindrice, cu margini ascutite spre

rotunjite. Sunt de obicei negre, dar pot diferi in culoare in functie de alimentele consumate. De exemplu, excremetele verzi sau rosii pot indica faptul ca rozatoarea s-a hranit cu o momeala rodenticida. Nu exista linii pe excrementele de rozatoare.

Vezi aici cele mai bune  aparate anti soareci pe care recomandam !

2. Gasiti urme de materiale roase

Spre deosebire de excremente, noile urme de ros sunt mai deschise la culoare si devin mai inchise pe masura trecerii timpului. S-ar putea sa gasiti urme de ros pe ambalajele alimentare sau pe pereti. O modalitate de a determina varsta rozatoarelor este sa compari un semn de ros pe care tocmai l-ati descoperit cu un material ros, descoperit in trecut. Daca urmele gasite recent sunt mai deschise la culoare ar putea fi un indiciu ale unei infestari continue. Semnele pot indica daca aveti sobolani sau soareci. Urmele mari de ros vor fi produse de dintii mai mari ai sobolanilor. Daca in trecut ati avut o infestare cu soareci, dar acum regasiti urme de ros mai mari, este posibil ca acum sa va confruntati cu problema sobolanilor.

Dimensiunea semnelor de ros la soareci, mai ales la un soarece adult este de 1 pana la 2 milimetri latime, in timp ce urmele lasate de dintii sobolanilor adulti au o latime de 3,5 pana la 4 milimetri.

Capcana soareci SV65 ®, cursa soareci, putere de actionare mare, spatiu pentru momeala si atractant, actiune rapida, albastru

3. Exista un miros urat in incapere sau intr-o anumita zona

Pisicile si cainii pot deveni activi si agitati in zonele in care sunt prezente rozatoare. Totul se intampla ca rezultat al mirosului urinei rozatoarelor si este cel mai probabil sa apara atunci cand soarecii sau sobolanii au intrat recent intr-o structura. Daca observati ca animalul dumneavoastra de companie petrece mult timp intr-o zona in care anterior nu era interesat, luati o lanterna si inspectati zona pentru soareci si sobolani. Daca va confruntati cu o infestare mare este posibil sa detectati si un miros de amoniac invechit care vine din zonele ascunse, indicand o infestare masiva si activa. Atentie! Acest miros difera de mirosul unui soarece mort care ar putea fi blocat in perete sau intr-o zona asunsa, un miros ascutit, intepator, acru care patrunde in incapere.

4. Carari de soarece sau carari de sobolani

Daca rozatoarele sunt active in prezent in sau in jurul casei si gospodariei Dumneavoastra, cararile sunt probabil cel mai distinctive. Urmele de soareci si sobolani sunt cel mai usor de detectat cu o lanterna tinuta in unghi spre zona suspectata. Este posibil sa regasiti si urme de pete, urme de pasi, pete de urina sau excremente.

 

Foto: Pudra de talc pentru soareci sau sobolani

Daca suspectati ca o zona este frecventata de rozatoare, incercati sa puneti acolo un strat foarte subtire de faina sau pudra de talc. Daca rozatoarele sunt active, cel mai probabil a doua zi veti gasi urme pe pudra de talc sau pe faina.

5. Ati gasit cuiburi de soareci si sobolani

Rozatoarele vor folosi materiale precum hartie maruntita, testatura, materiale vegetale uscate pentru a-si face cuiburile. Daca aceste locuri cu cuiburi sunt gasite si au oricare dintre celelalte semne ale prezentei de soareci si sobolani precum excremente proaspete, urme de ros, mirosuri sau urme de picioruse) este probabil sa exista inca o infestare in casa.

6. Auziti zgomote de zgarieturi ale soarecilor si sobolanilor

Avand in vedere ca rozatoarele sunt mai active noaptea, zgomotele in aceasta perioada pot fi un indiciu ca soarecii sau sobolanii sunt inca activi in casa Dumneavoastra. S-ar putea sa ii auzi miscandu-se pe sub podele, in jurul dulapurilor sau in spatele peretilor sau ale grinzilor. S-ar putea auzi chiar si un scartait infundat. Daca aveti o pisica sau alt animal de companie, urmariti activitatea acestuita pentru a vedea daca sunt atenti la ceea ce s-ar putea intampla in spatele peretelui. Dupa aceea punem urechea la perete pentru a vedea daca auzim ceva.


Componentele urinei de rozatoare sunt o sursa cunoscuta de alergeni care pot duce la astm.

Nu uita, cea mai buna metoda sa scapi de soareci este preventia. Foloseste aparate cu ultrasunete si capcane mecanice din gama noastra disponibila. Iti stam la dispozitie cu consultanta telefonica 7/7 de Luni pana Duminica in intervalul orar 9:00 -17:00


Vezi categoria dedicata produselor anti soareci.Abouthome.ro iti sta la dispozitie pentru consultanta in alegerea celor mai bune solutii pentru casa si gradina. 


Date de contact :

E-Mail : contact@abouthome.ro

Telefon: 0737 050 705Comentarii