Top cele mai eficiente soluții anti țânțari

Care sunt factorii care atrag țănțarii la oameni?

Țânțarii sunt atrași de o serie de factori, factori care pot cât de tare sunt atrași țânțarii de tine. 

  • Mirosul corporal: Țânțarii sunt atrași în special de mirosurile pe care oamenii le emană prin propria transpirație. Aceste mirosuri emanate de către fiecare dintre noi pot varia în funcție de compoziția chimică a transpirației, dar și de alte substanțe chimice rămase pe piele, printre care amintim rezidurile rămase în urma dușului și folosirea de geluri de duș, substanțe chimice rămase în urma folosirii prosoapelor de baie sau urme rămase în urma folosirii deodorantelor de corp. În consecință putem spune că persoanele care transpiră mai mult, sunt mai atractive pentru țânțari.
  • Dioxidul de carbon: Țânțarii sunt atrași de prezența dioxidului de carbon care este produs în urma respirației. Cu cât cantitatea de dioxid de carbon este mai mare în urma respirației, cu atât poți fi mai atrăgător pentru țânțari. De asemenea în momentul în care vă aflați în jurul unor animale sau în jurul grupurilor mai mari generatoare de dioxid de carbon, cu atât șansele de atragere a țânțarilor în zonă sunt mai mari. 
  • Căldura și umiditatea: Țânțarii devin mult mai activi în condiții de căldură și umiditate, asta deoarece în acele condiții se pot reproduce mai rapid și pot căuta o sursă de hrană, iar acea sursă de hrană sunt oamenii. 
  • Grupele de sânge: Anumite grupe de sânge sunt mai predispuse la a atrage țânțari, iar majoritatea țânțarilor sunt mai predispuși a avea o atracție spre grupele de sânge 0.
  • Hrana și alimentele consumate: Având în vedere că transpirația este influențată foarte mult de ceea ce consumăm, anumite alimente și băuturi pot afecta compoziția chimică a transpirației și te poate face mai predispus la mușcăturile de țânțari. Anumite studii sugerează că consumul de bere crește probabilitatea de a fi mușcat de țânțari.


Ce probleme poate provoca mușcătura de țânțari?

Nu toți țânțarii pot provoca probleme severe sau complicații pentru oameni. O mare parte din mușcăturile de țânțari se vindecă în mod natural în câteva zile, fară a necesita un consult medical sau tratament specific. Totuși printre problemele principale amintim:

  • Iritații și mâncărime: Țânțarii injectează saliva lor în piele pentru a subția sângele, pentru a preveni coagularea acestuia și pentru a se hrăni mai ușor. Acesta duce la apariția reacțiilor alergice manifestate prin inflamații, iritații și mâncărime.
  • Infecții: În unele cazuri precum în cazul mușcăturii de țânțari din specia Zika aduc probleme precum, malaria, febra dengue. Aceste probleme sunt cauzate doar în anumite regiuni geografice, astfel încât în România nu ne confruntam cu aceste probleme. Totuși mușcătura de țânțar poate deveni o poartă de intrare pentru anumite bacterii și microorganisme care provoacă înfecții.
  • Reacții alergice: În cazuri rare, anumite persoane pot dezvolta o reacție alergică severă la mușcătura de țânțar.


Metode eficiente anti țânțari

1. Folosirea de aparate cu tuburi UV anti țânțari

Folosirea unor aparate anti țânțari cu tuburi UV aduce ca prin beneficiu faptul că acestea atrag țânțarii și îi capturează. Aceste aparate împotriva țânțarilor sunt echipate cu tuburi care emit lumină UV, care imită sursa de hrană care îi atrage și îi elimină instant, colectând țânțarii în tăvița special amenajată. Aceste aparate anti insecte ajută la reducerea populației de țânțari în zonele unde sunt instalate. Aceste aparate care elimină țânțarii sunt non toxice și nu utilizează substanțe chimice sau pesticide pentru a elimina problema țânțarilor.

Îți recomandăm un aparat anti țănțari care te va proteja pe tine și familia ta de eventualele neplăceri cauzate de țânțari
Apasă aici


Folosirea aparatelor UV anti țânțari este foarte simplă, acestea se conectează la o priză din apropierea zonei pe care doriți să o protejați împotriva țânțarilor, după care să vedeți efectele imediate.  

2. Folosirea plaselor anti țânțari

Montați plase de protecție împotriva țânțarilor la ferestre și uși pentru a împiedica intrarea țânțarilor în interior. Este foarte important să vă asigurați că plasele de protecție nu sunt găurite, iar starea lor este una intactă care nu permite trecerea țânțarilor.

Folositea unei plase anti țânțari va bloca trecerea țânțarilor în încăpere, acestea find confecționate din materiale rezistente cu orificii mici, care permite trecerea aerului și aerisirea camerei. Un alt avantaj al plaselor anti țânțari este faptul că blocheză pătrunderea și a alor insecte dăunătoare, particule de praf, polen sau alți alergeni.


3.Curățați și întrețineți grădina

Este foarte important să vă îngrijiți grădina și să curățați zonele cu vegetație densă, unde țânțarii se pot ascunde la căldură și umezeală. Toaletați copacii, tăiați iarba înalta, de asemenea asigurați-vă că evitam posibilitatea de a avea crengi ale copacilor care să atârne în apă. O metodă foarte bună și igienică este folosirea unor saci de grădină pentru colectarea resturilor vegetale care ajută la eliminarea și transportul acestora din grădina ta.O metodă foarte bună de a colecta resturile vegetale și a te proteja de țânțari este folosirea unor saci pentru gradină pentru colectarea deșeurilor

Apasă aici


4. Utilizați aparate UV anti țânțari pe terasă sau în grădina

Poți utiliza aparate anti țânțari puternice care pot elimina țânțarii de pe proprietatea ta. Atunci când alegi să achiziționezi un aparat anti țânțari asigură-te că acesta este prevăzut cu un suport special care îți permite agățarea lui în diverse locuri din grădina ta, însă protejate de ploaie și umezeală. Alege să montezi un aparat anti țânțari cu o putere de minim 15 W care să permită acoperirea în aer liber a unei suprafețe mari.

5. Folosește aparate cu ultrasunete împotriva țânțarilor

Folosirea acestor aparate cu ultrasunete anti țânțari poate reduce apariția țânțarilor în gospodăria ta. Totuși este de menționat că aceste aparate au rol de prevenție și de descurajare a țânțarilor în a frecventa anumite zone, însă recomandat este să se folosească împreuna cu celelalte metode anti țânțari prezentate. Folosirea acestui dispozitiv anti țânțari va elimina problemele cauzate de aceștia imediat.

Recomandarea noastră pentru terase, restaurante, cafenele, depozite este să folosești acest aparat profesional anti țânțari

Apasă aici


La AboutHome.ro comercializăm cele mai eficiente aparate anti țânțari care vor elimina țânțarii din zonă și vor proteja familia ta de eventualele complicații care pot apărea în urma mușcăturilor de țânțari. 

Descoperă gama noastră completă de aparate anti țânțari !


Abouthome.ro iti sta la dispozitie pentru consultanta in alegerea celor mai bune solutii pentru casa si gradina. 


Date de contact :

E-Mail : contact@abouthome.ro

Telefon: 0737 050 705

Comentarii