Cum să cureți un brad artificial de Crăciun ?

Bradul tău artificial de Crăciun este gata și te așteaptă în cutia sau sacul de depozitare pentru următoarea sărbatoare. Brăduțul poate fi asamblat în câteva minute și pregătit pentru decorare. Totuși ce facem după scoaterea lui din cutia de depozitare, dacă acesta este plin de praf și necesită un tratament pentru îndepărtarea prafului și revigorarea culorilor? 

Dacă are culorile șterse, dacă praful s-a depus, este cazul să cureți brăduțul tău artificial.

Curățarea bradului artificial de Crăciun este simplă, însă este consumatoare de timp. Planifică ziua în care vei decora bradul astfel încât să ai timp să cureți pomul înainte de a adăuga toate ornamentele. Ai nevoie doar de câteva unelte și produse clasice de curățare. După aceea bradul tău artificial, fie el iluminat sau clasic, va arăta curat, proaspăt și cu culori strălucitoare.


Cât de des trebuie curățat un brad artificial de Crăciun ?


Ideal, un brad artificial de Crăciun ar trebui curățat la finalul sărbătorilor și din nou atunci când este reasamblat în vederea decorării. Ai în vedere că o curățare bună, va face sărbătorile mai strălucitoare, iar acesta va ieși mai mult în evidență.

Sfat -Tehnicile utilizate pentru curățarea unui brad artificial pot fi folosite și pentru ghirlande artificiale sau coronițe artificiale. Nu uita să folosești aceleași tehnici pe care ți le prezentăm și la pomi sau alte plante artificiale pe care le folosești pentru decorarea din restul anului.


Ce unelte și produse ai nevoie pentru a curăța un brad artificial ?Cum să cureți un brad artificial pre-iluminat ?


Toți brazii de Crăciun pot fi curățați atunci când nu au iluminare. Cu toate acestea, mai nou găsim pe piață și brazi artificiali cu lumini incorporate, iar curățarea uscată este singura metodă recomandată pentru a păstra integritatea bradului și siguranța voastră.

1. Îndepărtează praful cu ajutorul unui aspirator


Poți folosi un aspirator portabil, un aspirator clasic sau unul cu acumulatori. Este necesar să fii foarte delicat atunci când aspiri bradul. Nu vrei să aspiri acele sau să deteriorezi luminițele. Ține aspiratorul la 2-3 centrimetri de ramuri pentru a nu le deteriora. 


2. Folosește o perie sau o lavetă de praf


Praful de pe bradul de Crăciun poate fi îndepărtat cu ajutorul unei perii moi, un pămătuf pentru praf sau o cârpă din microfibră. Începe de la vârf și șterge fiecare ramură a pomului și suportul de bază. Fă acest lucru delicat, pentru a preveni deterioararea ramurilor.3. Scutură praful


Demontează brăduțui și ia fiecare secțiune în parte și scutur-o afară de praf. Atenție!!! nu faceți asta într-un mod foarte puternic pentru a nu deteriora bradul. Lucrează încet și ai grijă să nu distrugi luminițele. De asemenea poți lua un sac de gunoi, în acel sac adaugi doua căni de sare, inchizi sacul și scuturi foarte bine sacul. Sarea va atrage praful care se agață pe ramuri și va face pomul să arate mai strălucitor. 

Cum să cureți un brad artificial clasic ?


Există doua metode recomandate de noi pentru curățarea unui brad artificial de Crăciun. Curățarea uscată și curățarea umedă. În cazul în care dorești să realizezi o curățare uscată, urmează instrucțiunile de mai sus, aceleași ca și pentru brazii iluminați. Urmează pașii de mai jos pentru curățarea umedă.


1. Mixează soluția de curățare


Toarnă 2-3 căni de apă fierbinte într-o sticluță cu pulverizator și adăugă detergent de vase. Agită bine sticla pentru omogenizare.


2. Protejează suprafețele


Pentru a proteja podelele, întinde un cearșaf sau o prelată veche pe podea sau lucrează afară. Pulverizează o cantitate mică de apă cu detergent pe o secțiune mai puțin vizibilă a pomului. Lasă să acționeze timp de 1 minut și apoi șterge zona cu o cârpă albă curată. În cazul în care pe cârpă apare vreo culoare de la brad oprește imediat curățarea umedă și continuă cu procedura de curățare uscată.


3. Pulverizează și sterge ramurile


Începe de la vărful fiecărei secțiuni și pulverizează ușor ramurile. Șterge fiecare ramură cu o cârpă din microfibră pentru a îndepărta murdăria. Continuă să pulverizezi și să ștergi fiecare ramură până când acestea sunt curate.4. Usucă bradul la aer


Lasă brăduțul la aer pentru a se usca fiecare ramură înainte de a reasambla și depozita bradul.Metode rapide de curățare a unui brad artificial:


1. Fă un duș bradului tău artificial în cadă/duș


Testează mereu rezistența brăduțului la decolorare înainte de a îi face un duș cu jetul de apă. Acoperă scurgerea de la cada din baie sau de la duș cu o bucată de plasă fină pentru a proteja canalizarea de pătrunserea acelor de brad și înfundarea acesteia. Demontează brăduțui și plasează secțiunile în duș. Setează apa la o temperatură medie și curăță folosind un jet de apă moderat pentru a elimina murdăria din pom. Scutură fiecare secțiune a brăduțului pentru a elimina excesul de apă.

Așează părțile dușului pe un cearșaf și depozitează la aer pentru uscare. În cazul în care te grăbești poți folosi un uscător de păr. Nu seta pe căldură.


2. Fă un duș bradului tău în grădină


Setează duza de la furtunul de grădină pe cel mai mic jet posibil. Încearcă să ai un jet căt mai des, ca o ploaie. În acest caz poți lăsa pomul asamblat în poziție verticală. Pulverizează ușor de sus până jos. Lasă pomul să se usuce complet la aer înainte de a îl duce în casă sau înainte de a îl depozita.


În timp ce articolul nostru oferă sfaturi excelente despre cum să mențineți curățenia bradului artificial de Crăciun, trebuie să recunoaștem că uneori unii brazi pur și simplu nu mai pot fi salvați. Fie că e vorba de îngălbenirea ireversibilă, deteriorarea ramurilor sau pur și simplu uzura timpului, există momente când un brad nou este soluția ideală. La AboutHome.ro, suntem mândri să oferim o selecție largă de brazi artificiali de înaltă calitate, care vin cu garanția noastră de satisfacție. Fiecare brad din colecția noastră este conceput să reziste ani de zile, menținându-și frumusețea și strălucirea, astfel încât să vă puteți bucura de spiritul sărbătorilor fără griji. Alegeți calitatea și durabilitatea cu brazi de Crăciun artificiali de la AboutHome.ro


Date de contact :

E-Mail : contact@abouthome.ro

Telefon: 0737 050 705

Comentarii