Te-ai întrebat vreodată care e povestea din spatele decorațiunilor tale preferate de Crăciun?
Moș Crăciun
Legenda lui moș Crăciun, așa cum îl cunoaștem azi, este rezultatul unei tradiții de influențe culturale și comerciale care s-au dezvoltat de-a lungul secolelor. Aceasta derivă din istoria unui călugăr numit Sfântul Nicolae. Acesta era apreciat pentru bunătatea lui și pentru dorința de a ajuta oamenii săraci și bolnavi. Totuși numele de ,, Santa Clause" derivă din olandeză și anume din sintagma ,,Sinter Klass"
Spărgătorul de nuci pentru Crăciun ( The Nutcracker )
În tradiția germană, spărgătorii de nuci sunt un simbol al norocului. Se spune că aceștia vă protejează și vă păzesc casa. Aceștia au devenit foarte populari în SUA după al doilea război mondial, în urma unei producții americane a baletului The Nutcracker în 1940 și a expunerii soldațiilor americani la păpuși în timpul războiului. Spărgătorul de nuci capturază esența magică a sărbătorilor de iarnă, o perioadă în care se crede că orice este posibil. Acesta a devenit un simbol al sezonului sărbătorilor de iarnă, aducând bucurie, magie și spiritul Crăciunului în casele noastre.
Bradul de Crăciun
Vezi aici !
Bradul de Crăciun a apărut în Europa ca simbol al vieții în mijlocul iernii, find folosit la festivalurile de iarnă și de anul nou. Creștinii văd bradul de Crăciun ca un simbol al vieții veșnice cu Dumnezeu. Având în vedere că tăierea brazilor a devenit o problemă mondială o dată cu încălzirea globală, oamenii au început să folosească de mult timp brazi artificiali de Crăciun.
Primele încercări de a produse un brad de Crăciun artificial au avut loc în Germania în secolul XIX-lea. Aceștia erau făcuți din pene de găină vopsite în verde și fixate sub forma unor ramuri și asamblate în forma unui brad. Erau foarte populari în anumite zone din Germania și erau văzuți ca o alternativă la tăierea brazilor naturali.
Coronițele de Crăciun
Coronita pentru Craciun Buha Tallinn, 40 cm, aspect cu zapada, din brad artificial, verde, 50 ramuri
Vezi aici !
Se spune că inițial coronițele de Crăciun erau coroane de flori care erau atârnate pe uși în Roma antică pentru a reprezenta victoria. Totuși în creștinism, coroana de Crăciun a fost folosită pentru a simboliza pe Hristos. Forma circulară, fără început sau sfărșit reprezintă eternitatea sau viața fără sfârșit.
În Evul Mediu, creștinii au început să realizeze coronițe mai ales în contextul adventului. Coronițele de Advent, realizate din ramuri verzi și adesea cu patru lumânări, sunt folosite pentru a număra săptămânile rămase până la Crăciun. Fiecare lumânare este aprinsă duminica, din prima săptămână a adventului.
Globul de zăpadă
Globurile de zăpadă au fost inventate în 1900 printr-un accident de către Erwin Perzy. Acesta a încercat să facă un bec să strălucească mai puternic punând apă și fulgi albi în glob pentru a-l face să reflecte mai multă lumină. Așa i-a venit ideea globului de zăpadă. Atracția pentru globurile de zăpadă vine din sentimentul de nostalgie pe care îl evocă, precum și din capacitatea lor de a captura un moment sau o scenă în timp, protejat și închis într-un spațiu mic. Mișcarea zăpezii care cade lent oferă un sentiment de liniște și calm.
Șoseta de Crăciun
Folclorul spune povestea unui nobil a cărui soție murise, lăsându-i fără bani cu trei fiice. De Crăciun, Sfântul Nicolae a venit la ei acasă și a văzut ciorapii fetelor atârnând să se usuce deasupra șemineului. Acesta le-a umplut cu aur. Astăzi, atârnarea șosetei de Crăciun este o tradiție iubită
Găsește spiritul sărbătorilor în fiecare detaliu cu gama noastră exclusivă de brazi artificiali de Crăciun, coronițe de Crăciun și copaci decorativi, doar la AboutHome.ro
Abouthome.ro iti sta la dispozitie pentru consultanta in alegerea celor mai bune solutii pentru casa si gradină.
Date de contact :
E-Mail : contact@abouthome.ro
Telefon: 0737 050 705
Comentarii